Emge Phryme

Veckans andra plåtning var artisten Emge Phryme som ville ha lite bilder till kommande album.Foto: Jesper Florbrant & 2008

Fotosession med Jonathan Sseruwagi

Plåtade en polare i fredags, närmare bestämt Jonathan Sseruwagi. Blev väldigt nöjd med resultatet.
Foto: Jesper Florbrant & 2008
Fotosession med micke! ART!

Som gick över förväntan! Vill tacka Mikael som ställde upp som modell för denna plåtning som enligt mig blev en av mina absolut bästa! Ett stort tack även till Tim som hjälpte till med redigering! :)
Foto: Jesper Florbrant & Tim Holmberg © 2008

Inflyttningsfest i nya kontoret/studion!

I fredags hade vi inflyttningsfest i våran nya lokal på Kronobergsgatan. Självklart togs det en massa bilder i studion framför våran helt nya bakgrund "Gala Pink". Vårat nya kylskåp var självklart välfyllt!

Erik visar farbror Sheldon hur man posar.
Drips studios med Christoffer Ridberg i spetsen.


Dr. Sheldon Litt

01.30....Såhär går det faktiskt till!

Jan Sulocki skrev ett utmärkt inlägg på sin blogg som handlade om oss fotografer efter att nattklubbarna har stängt. Läs och förstå! :)

"Stod och snackade lite med Fanny på White Room idag. Hon kom fram till att hon tyckte att mitt jobb var soft. “Jag jobbar liksom 11 timmar om dagen typ och du kommer hit, tar lite bilder och sen är du klar liksom. Assoft ju!”. Så sade jag “mjo fast sen tar det ju tid att redigera bilderna också”. Då blev hon helt paff. “Va?! Menar du att ni redigerar varenda bild?”. Det här stör jag mig som faaaaan på. Det här verkar verkligen ingen fatta (alla förutom oss fotografer dårå, iaf vi på Stureplan.se). Självklart att vi redigerar bilderna (inte alla siter där nattklubbsmingel finns gör det, men vi gör det iaf), det är ungefär halva arbetet om än inte mer.

 För att göra det ännu mer klart ska jag berätta hur en kväll där man fotar två klubbar ungefär ser ut. Ca 23.00/00.00 börjar man med första klubben. Man stannar ungefär senast till 02.30 och har då tagit minst ca25/30 bilder. Klubb #2 står på agendan så man beger sig dit. Är kvar till 04:15/30 ca och drar sig sedan hemåt (oftast, ibland blir det ju en burgare på Max lr nåt sånt) Säg att det tar ca 30min att komma hem och att du tidigast sitter vid datorn kl 05. Du har nu alltså ca 60 bilder att redigera och beroende på hur snabb man är varierar det här förstås rejält. Dem stackars nybörjarna sitter ända fram till 08/09 på morgonen. Själv så går det rätt så fort och jag plöjer igenom en bild på ca en minut+skriva i namnet/namnen på personerna i bildfilen.

Så redigeringen i sig tar runt en timma. Klockan är nu alltså sex. Sen ska man in i adminsystemet och skapa en artikel för att pulicera bilderna på sidan. Det kanske tar runt 10/15min per arkiv, också beroende på hur snabb man är. Nu är klockan 06.30 och du kan äntligen lägga dig. Så NEJ det är inte “bara att lägga upp bilderna” som så otroligt många tror. Ett underbart exempel är 3årsfesten Stureplan hade. Då publicerade jag nåt i stil med 110 bilder. Jag fotade mellan 22-01 tror jag men var inte klar med redigeringen plus uppladdningen förrän 05/05.30. Så nu vet ni. Nu är klockan 06:55 och jag tänkte lägga mig."


Jag håller med dig till 110%!

Saxat från Jan Sulocki http://www.jansulocki.se/blog/

RSS 2.0